13/05/2024

3 najbolja kuhinjska materijala 2021

Kao novi vlasnik kuće, sigurni smo da je prva stvar na dnevnom redu Vašeg kućnog interijera modularna kuhinja – i to s dobrim razlogom! Modularne kuhinje smatraju se najpraktičnijim i najmodernijim rješenjem za Vaš kuhinjski interijer. Skladan spoj korisnosti i estetike, dostupni su u raznim bojama, teksturama i završnim obradama kako bi odgovarali svačijim željama.

Uz toliko opcija na tržištu, možda će Vam biti teško napraviti pravi izbor materijala za svoj prostor za kuhanje. Nema sumnje da će Vaši materijali odrediti koliko će Vaša kuhinja biti izdržljiva i koliko će Vas koštati! Ovdje je sažetak materijala za modularnu kuhinju koji će Vam pomoći da napravite adekvatan izbor!

Materijali korpusa
Iverica je najčešći izbor materijala za kućište ili korpus ormara.

Vlaknaste ploče (MDF)
Medijapan ili MDF / Medium Density Fibreboard/ ploče su srednje gustoće. MDF ploča dobivena je prešanjem drvenih vlakana s vezivima – smolama pri visokim temperaturama. Gušći su i tvrđi materijal od iverice pa ga je jednostavnije obrađivati u razne oblike, te veoma uspješno mogu zamijeniti masiv uz napomenu da imaju veću postojanost jer se kod masiva može dogoditi da dođe do sušenja ukoliko građa nije dobre kvalitete.

Ploče se mogu oblagati furnirom, folijama ili bojati te su dostupne u različitim debljinama, na upit.

Iverica
Iverica je najekonomičnija opcija za modularnu kuhinju. Konstruirna zbijanjem otpadnih materijala i piljevine, vrlo je lagan materijal. Međutim, najmanje je izdržljivi materijal od svih opcija.

Drvo
Ako imate proračun za to, možete se odlučiti za prirodno drvo za izradu Vaše kuhinje.  Većina tvornica modularnih kuhinja ne koristi pravo drvo kao temeljni materijal jer s njim nije lako raditi. Ako drvo nije pravilno obrađeno, s vremenom će se iskriviti. Također nemoguće je dobiti jednaki uzorak po frontama jer su godovi u završnoj obradi drveta potpuno prirodni, te ih nije moguće slagati po želji. Međutim, to pridonosi ljepoti i prirodnom izgledu gotovog proizvoda. Hrast ili bukva najčešće su vrste drva dostupne na tržištu.

U Domeka Kuhinjama u ponudi nudimo par modela kuhinja izrađenih od pravog drveta.

Pročitaj još

15/05/2024

Jeste li se ikada zapitali kako izabrati najbolju kuhinju za..

13/05/2024

Želite saznati kako da mala kuhinja izgleda veća? Došli ste..